De partner voor de
bouw­materialen­handel

Over ons

Historie

Nehobo heeft een brede ervaring in het ontwerpen, produceren en vermarkten van producten voor de bouw. Nehobo is opgericht op 12 mei 1941 door een twintigtal steen- en dakpannenfabrikanten voor de coördinatie en de afzet van door hen vervaardigde holle baksteen. De naam Nehobo is een afkorting van: NEderlandse HOlle BOuwsteen.

Vanaf 1956 is Nehobo gestart met de productie van vloerplaten. Door veranderende marktomstandigheden worden vanaf 1984 prefab betonelementen in plaats van Nehobo-vloerplaten geproduceerd. Afdekbanden, dorpels, gevelbanden, kantplanken, lateien, schoorsteenplaten, enz. worden in grote aantallen in de bouwwereld toegepast. Sinds 2004 is Nehobo gevestigd in Bunschoten.

Van het oorspronkelijke assortiment prefab beton nemen de voorgespannen lateien voor ons een belangrijke rol in. Nehobo is marktleider in baksteen- en betonlateien, mede door de toenemende vraag naar constructieve lateien. Naast betonproducten heeft Nehobo ook lateien met steenstrips, stalen lateien en metselwerk-ondersteuningen in haar leveringsprogramma.

Innovatief en vooruitstrevend

Continuïteit vraagt om een open oog voor nieuwe ontwikkelingen en een vooruitstrevend beleid. Daarom is in 1999 gestart met zelfverdichtende betonmengsels. Met dit stabiele betonmengsel worden de mallen afgevuld. Zonder verdichting door middel van trilmotoren of andere verdichtingsapparaten ontstaat dan een betonproduct dat na uitharding gelijkmatig van kleur is en vrij van luchtbellen.

Omdat nieuwe technologieën beter tot hun recht komen in nieuwe productieprocessen zijn wij voortdurend bezig met de verbetering van bestaande producten en processen.

Kennis en kwaliteit

Onze producten verdienen de uiterste zorg en toewijding. In de bouwwereld worden immers hoge eisen gesteld. En terecht, zo vinden wij bij Nehobo. Bouwprojecten vereisen nu eenmaal perfecte oplossingen die niet alleen uitblinken in doelmatigheid, maar die ook snel en economisch gerealiseerd kunnen worden.

Het leveren van kwaliteitsproducten is niet genoeg. Als bedrijf is het ook nog van belang om flexibel te zijn, mee te kunnen denken over maatwerk en totaaloplossingen te kunnen leveren. Nehobo is zo’n bedrijf. Groot in klein prefab. Met de kennis en kwaliteit in huis om op deze veeleisende markt slagvaardig te kunnen opereren. En met een oplossing voor ieder probleem. Dat bewijzen wij u graag. Laat u vrijblijvend informeren over onze mogelijkheden. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.

Mens en milieu

Concreet komt onze zorg voor mens en milieu tot uitdrukking in een op maat gesneden arbo- en milieubeleid, geformuleerd in ons bedrijfsmilieuplan. In samenspraak met onze branchevereniging, de BFBN (Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederand), voeren wij dit plan uit.

Nehobo levert naast prefab betonproducten óók maatwerk

Naast onze standaard producten zoals dorpels, kantplanken, lateien en afdekbanden leveren wij maatwerk producten tot een gewicht van 10 ton. Bij maatwerk is een uitgebreid advies in het voortraject van het grootste belang. Dit verdient binnen onze dienstverlening dan ook hoge prioriteit. Om exact vast te kunnen stellen met welke oplossing u het meest gebaat bent, hebben wij al in een vroeg stadium de exacte gegevens van u als opdrachtgever nodig.

Nehobo levert compleet pakket staalproducten

Naast betonlateien leveren wij ook stalen lateien en metselwerkondersteuningen. Het staalwerk wordt projectmatig compleet aangeboden inclusief verankeringen. De engineering, werkvoorbereiding en logistiek hebben wij geheel in eigen hand. Verder leveren wij alle mogelijke staalconstructies voor de bouw zoals kolommen, liggers, ballusters, etc. Stalen lateien die thermisch verzinkt zijn uitgevoerd of Antraciet gepoedercoat (RAL7016), hebben wij op voorraad.

Nehobo levert producten in kleur

Wij leveren zowel in standaard grijs beton als door-en-door in kleur. Bij gekleurde producten gaan wij tot productie over wanneer het kleurmonster door u als opdrachtgever is goedgekeurd.

Nehobo levert kwaliteitsproducten

Wij staan borg voor de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten. Het productieproces is uitermate betrouwbaar en verloopt op basis van hoge kwaliteitsnormen. Niet voor niets dragen al onze beton- en staalproducten het KOMO-keurmerk: een kwalificatie als bewijs. De garantieduur voor onze producten is 10 jaar.